Premium Blends

Nutrition Faq

Vi använder ekologiska bananer i våra produkter.

Smoothies

Nutrition Faq

NKD Yoghurt är vår egna frusna yoghurt med levande kulturer. Den ger en krämig smoothie som är snäll mot magen.
Vi använder ekologiska bananer i våra produkter.

Juices

Nutrition Faq

+ Kicks

Nutrition Faq

Lägg till i din juice, smoothie eller premium blend

Shots

Nutrition Faq

Fräscht i ett svep!

Soups

Nutrition Faq

Färska soppor av naturliga råvaror, ångtillagade för att bevara alla schyssta näringsämnen.
Man kan alltid kombinera soppan med en matig ”Bread Roll”.

Gourmet Wraps

Nutrition Faq

Ta en titt i displayen hos din Naked Juicebar – dagens urval av mat varierar.

Naked Salads*

Nutrition Faq

*finns i utvalda enheter

Toasted Ones*

Nutrition Faq

*finns i utvalda enheter

Bread Rolls

Nutrition Faq

Snacks

Nutrition Faq

Coffee

Nutrition Faq

Nutrition

Näringsvärde & Allergiguide

FAQ

ALLERGIER

Fisk
Kallrökt lax finns i wrap och sallad, inga andra produkter hos Naked Juicebar innehåller fisk. Baren hanterar kallrökt fisk så det finns viss risk för spår av fisk i samtliga produkter.

Frukt
Om kunden är allergisk mot någon frukt kan denna oftast bytas ut mot något annat eller så kan en skräddarsydd produkt skapas utifrån vad kunden tål.
Tänk på att fråga om allergin är så allvarlig att kannan behöver saneras/råsaftcentrifugen sköljas ur. Är allergin mycket stark ska kunden avrådas från köp.

Gluten
De av våra drycker som innehåller tillsatt gluten är Go Nuts, Bananarama, Coffee Cashew Crunch samt kampanjerna Christmas Cookie Crunch & Oreo Cookie Crunch. Gluten finns även i Choco Acai Bowl, samt i vår müsli, granola, havredryck, khobez bröd (wraps & quesadillas), matvete, bread rolls & pepparkakor och hanteras alltså i verksamheten.

Laktos & Mjölkprotein
Viktigt: Skilj mellan laktos och mjölkprotein! Naked Juicebar hanterar mjölkprotein och det kan finnas spår av mjölkprotein i samtliga produkter.
Mjölkallergi - Mjölkallergi beror på en reaktion mot proteiner i mjölken. Allergin är vanlig hos små barn men växer ofta bort. Vid mjölkallergi måste alla former av mjölk- och mjölkprodukter uteslutas helt ur kosten. Detta gäller komjölk liksom får- och getmjölk och produkter av dessa. Hos NJB gäller det alltså getost och cantal hårdost.
Laktosintolerans - Laktosintolerans beror på brist på enzymet laktas, som behövs för att bryta ned laktos (mjölksocker) i tunntarmen. De flesta med laktosintolerans tål en viss mängd laktos. Hur mycket laktos man tål varierar, men många kan dricka åtminstone en deciliter mjölk utan symtom. Laktosintolerans är mycket ovanligt hos små barn. Hos personer med ärftlighet för laktosintolerans minskar produktionen av enzymet laktas.

Hos NJB finns laktos i NKD frusen yoghurt, bread rolls, quesadillas och vissa wraps.
Alla våra juicer är helt fria från laktosprodukter. Även samtliga Soppor och Crushers är laktosfria. Smoothies kan fås med havredryck/laktosfri turkisk yoghurt i stället för yoghurt.
Note: Om man byter ut den frusna yoghurten kan det ibland vara bra att lägga till lite agave för att inte förlora sötman.

Nötter och jordnötter
De enda nötter vi hanterar direkt är cashewnötter och i övrigt finns även nötter i våra dunderbollar och cups - bla jordnötter. Tänk på att müsli/granola kan innehålla nötter/spår av nötter, vilket då finns att läsa på förpackningen. Det bakade kan innehålla spår av nötter. Alla barer använder separat röd produktionskanna för samtliga nötprodukter.

Svaveldioxid och andra sulfiter (E nummer 220–224 respektive 226–228)
Finns i gojibär samt i tomat & mozzarella bread roll.

Sojabönor
Vi använder soja/edamamebönor i vissa wraps & sallader.
Spår av soja finns även i bread rolls. Pulled Vegme är gjord på sojabönor.

Ägg
Finns i bread rolls.

ACAí

Ett mörkt bär från Amazonas. Smakar som en blandning mellan vildhallon och mörk choklad.

BAKAT

Är det bakade dagsfärskt?
Nej, det levereras fryst. Det är den bästa färskhållningsmetoden för de produkter vi inte själva producerar i enheten.

CHIAFRÖN

Ursprung från Mexico. RDI max 15 g.

CASHEW

Är ett träd i familjen sumakväxter. Växten kommer ursprungligen från nordöstra Brasilien. På svenska kallas trädet också acajouträd eller kasjuträd. Numera är det vanligt att cashew odlas för sin frukt och sina nötter i tropiska områden, där det är varmt och fuktigt. Botaniskt sett är det ett frö, men som livsmedel kallas den nöt. Fröet är omgivet av ett dubbelt skal.

DUNDERBOLLAR

Handrullade efter Naked Juicebars egna recept, med innehåll av olika nötter och torkad frukt. Väldigt goda och hälsosamma!

EDAMAMEBÖNOR

Den omåttligt populära edamamebönan, även känd som sojabönan, används i vissa av våra sallader, wraps och vegetariska rätter som en proteinkälla. Innehåller allergenen soja.

EKOLOGISKT?

Vi har ekologiskt i den uträckning det är möjligt och priset är rimligt, dock är långt ifrån allt eko. Tyvärr är inte hela marknaden redo att betala ett så pass högt pris som eko-frukt skulle innebära.

GRANOLA

Rostad granola som blandas in i din smoothie eller serveras som topping. Kan innehålla spår av nötter.

GRÖNKÅL

Även kallad bladkål eller kruskål, är en variant av arten kål med mörkt gröna eller blågröna, krusiga blad på utdragna stänglar. Grönkål är rik på både järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein. Grönkål är vinterhärdig, kan stå ute i snö och skördas efter behov; den blir även mildare i smaken efter några frostnätter.

GOJIBÄR

Gojibär är ett bär från Kina som innehålar C-vitamin, järn och antioxidanter. Goji betyder lycklig och ska enligt kineserna lyfta humöret. De smakar ungefär som en blandning av tranbär och körsbär. RDI är ca 10–20 bär.

INGEFÄRA

Är namnet på en flerårig tropisk ört inom familjen ingefärsväxter som tidigt användes som läkemedel men idag framför allt används till smaksättning, särskilt i det asiatiska köket. Idag odlas den i alla tropiska regioner och återfinns knappt vilt någonstans. Sägs kunna motverka illamående.

KALORIER

De flesta av våra smoothies ligger i snitt på ca 70 kcal/100 ml, juicer 45 kcal/100 ml.
Fråga personalen om övriga näringsvärden eller se vår hemsida.

KHOBEZBRÖD

Ett nordafrikanskt bröd med neutral smak. Fungerar ofta som tillbehör att fånga upp såser eller grytor med, går utmärkt att grilla/värma. Vi använder dessa bröd till wraps och quesadillas.

KICKS

Du kan lägga till en kick i din dryck för att göra den mer mättande eller få i dig ännu mer vitaminer och mineraler, eller om du helt enkelt vill maximera din smakupplevelse.
Se samtliga kicks under respektive bokstav och i menyn.

LAX

Hur är laxen tillagad?
- Laxen är kallrökt och fryst minst 3 dagar.

MÜSLI

Ekologisk müsli som blandas in i din smoothie eller serveras som topping. Kan innehålla spår av nötter.

NAKED - Vad betyder namnet ”Naked”?

Naked står för två saker.
- Ärligt och naturligt koncept med naturliga råvaror, utan tillsatser.
- Öppna ytor i våra barer så att kunderna ser allt som händer och precis hur produktionen går till.

NKD FRUSEN YOGHURT – Vad är det?

NKD står för Naked som i Naked Juicebar och är vår egna pastöriserade frusna yoghurt med aktiva bakteriekulturer och låg fetthalt. Yoghurten innehåller inget gelatin.
- Den innehåller 13 g socker per 100 ml, så det är ungefär som en vanlig lättsockrad yoghurt.
- Den innehåller 0,1 g fett/100 g.
Den används för att få en krämigare och tjockare smoothie utan för mycket is.

OST

Mozzarellan (bread roll) och getosten är pastöriserade, alltså upphettade innan tillagning.

Hårdost använder vi i våra quesedillas och sallader. Vissa hårdostar innehåller löpe som är ett enzym som produceras i kalvmagar, vissa vegetarianer äter inte detta men många äter löpe precis som de äter ägg och andra mejeriprodukter.

PROTEIN, VASSLE

En portion ger dig 20 g rent protein men endast 1 g kolhydrater och mindre än 1 g fett. Högvärdigt och lättsmält vassleprotein från Self som är bra att fylla på med efter träning, eller för att få en mer mättande smoothie. Det är 100 % rent vassleisolat vilket innebär att det mesta av laktosen och mjölkfettet tagits bort. Ingredienser: vassleproteinisolat, aminodipeptider (glycin-l-alanin, glycin-l-lysin), sojalecitin, solroslecitin. Producerad i en fabrik som hanterar mjölk, ägg och soja.

SOCKER - Innehåller produkterna tillsatt socker?

Vi tillsätter inget socker i våra produkter i baren, men frusna yoghurten är sötad med 13 g socker per 100 ml och mangojuicen innehåller också en liten del tillsatt socker då det inte går att pressa ren mango. Om du är ute efter en produkt helt utan tillsatt socker så innehåller våra juicer enbart det naturliga sockret från frukterna som pressas.

VEGME

Vegme är ett sojaprotein som passar alla! Gjort på sojabönor och härliga smaksättare, bland annat den kallrökta rapsoljan äkta rök. Härligt tuggmotstånd, högt proteininnehåll, gluten- och laktosfritt, helt utan tillsatser och inga E-nummer. Går bra att frysa in.

VETEGRÄS

är ekologiskt odlat och torkas direkt efter att det klipps. Därför får det en knallgrön färg som ett bevis på att det är fullt av klorofyll.