The story

Naked Juicebar är en berättelse om en soldränkt strand i ”laidback Australia”. Det är också en berättelse om ett hus vid Surfers Paradise. Huset, som av lokalinvånarna kallas Surfside, har en magisk utsikt över havet och surfvågor som rullar in.

Det är en berättelse om Steve Collyer, Maria Wirén och deras vänner. Men allra mest är det en berättelse om ”The Summer of Love” då praktfulla australiensiska mangos blev förälskade i söta, friska, svenska bär.

Steve och Maria möttes för första gången på varsin surfbräda bland vågorna en bit från stranden. Steve – en äkta Aussie med kärlek för solsken, surf och havet. Maria – en svensk globetrotter som flyttat till Australien med samma längtan. Det dröjde inte länge förrän Maria flyttade in hos Steve i det väderbitna, vita huset – Surfside.

Kreativitet, livslust och en känsla av att tiden stod still. Öppna dörrar, öppna hjärtan. Papayaträd på bakgården.

Allt hände och alla samlades i Surfside. Helgmorgnar vid Surfside var något unikt. Maria och Steve steg upp i ottan för att ta dagens första spegelblanka vågor i soluppgången. En snabb kick behövdes för att vakna. Nypressad morot och äpple, ingefära… rejält med citron… en gnutta chilli. Så var de igång!

Havsbrus och timmar gled förbi i vattnet, och de nådde land utmattade med ett leende någon gång vid lunchtid, med saltsmak i munnen och skakigt lågt blodsocker.

Steve har en passion för hemgjorda smoothies, och han brukade samla ihop allt han kunde hitta hemma. Ju mer desto bättre. Banan… mango… en bit melon… ett äpple… någon sked syrlig yoghurt… mmmmm och gyllene honung. Och just det, en skvätt överbliven juice! Han har alltid saknat en känsla för mängd, så det brukade bli minst 2 liter. Sen gled han runt Surfside i surf-shorts och bjöd på smoothies till vänner och grannar som sträckte fram ett tomt glas.

Surfside bjöd ibland på sina egna frukter. Det fanns ett underbart papayaträd på bakgården som bar stora, tunga, söta papayor som smakade allra bäst med en skvätt lime. Maria brukade vakta dem noga när de började bli redo att plockas och hade lärt sig exakt rätt ögonblick att ta dem – efter en incident med en fladdermus!

Storyn om fladdermusen började en morgon när hon hade spanat in en mullig papaya… ”en dag till i solen, så blir den perfekt…”. Vid solnedgången hade hon smugit ut för att plocka den, bara för att finna en nöjd, tjock fladdermus med rosa, sött fruktkladd runt munnen…

Mötet i vågorna blev till långa resor mellan två ändar av världen. Under sina besök i Sverige fick Steve smak för den svenska sommaren. Blåbär från skogen, smultron plockade på ängen och solvarma skogshallon. De svenska bären hade snart hittat vägen till både smoothies och juicer och det hela blev en stor succé.

Alla uppmanande Steve och Maria att öppna en juice bar… och det gjorde dom.

Naked Juicebar föddes i saltvattnet och vågorna vid Surfers Paradise. Naked Juicebar föddes under kampen med fladdermusen. Naked Juicebar föddes med alla vänner och alla ögonblick i Surfside. På en soldränkt strand i Australien.

The business

Naked Juicebar är ett grab & go koncept som erbjuder färska juicer, krämiga smoothies, hälsosamma luncher och naturliga snacks från små och effektiva försäljningsenheter i köpcentrum, reseterminaler och gågator i stora delar av Sverige. Varumärket och konceptfilosofin bygger på ett stort JA till livet, och ur det har våra kärnvärden utvecklats:

Grundpelarna i Naked Juicebar-känslan

Naked Juicebar Missionen
– Att färglägga vardagen med lekfullhet, njutning och hälsa.

Naked Juicebar Produkten
– Vi säljer solsken.

Naked Juicebar Konceptet
Fantastiska produkter, ett spännande och levande varumärke samt arbetsflöden som skapar en färgrik show för kunden.

Naked Juicebar Teamet
– Nyckeln till att sälja solsken, inte bara en juice.

Den första baren startades i Lund 14 juli 2007 – startskottet på en juicerevolution. Verksamheten utökades med ytterligare tre juicebarer innan en expansion med hjälp av franchising påbörjades. 2022 har Naked Juicebar ett 25-tal barer runt om i landet, och med hjälp av passionerade kunder, stolta franchisetagare och studsigt levande personal fortsätter Naked Juicebar att utvecklas, expandera och överraska med nya produkter.